Activitats i mapes
1r d'ESO
2n d'ESO
3r d'ESO
4t d'ESO
2n Batxillerat Index
Socials21
 


Biblioteca de recursos i materials

Aquesta biblioteca de recursos no té cap pretensió de ser una selecció exhaustiva de les millors aplicacions i programes educatius disponibles a Internet. Simplement és una relació dels recursos informàtics utilitzat a l'aula amb el meu alumnat. El criteri de selecció que ha primat  és la facilitat d’ús dels programes, la versatilitat per adaptar-se a mòbils i tabletes, i el fet de disposar de versió gratuïta. .
Educaplay
és una excel·lent plataforma online per crear i compartir activitats educatives multimèdia. Per treballar amb ella no necessites cap tipus de programari instal·lat en el teu equip, tan sol el navegador web i el plugin de flaix i a més les seves activitats són compatibles amb plataformes d'elearning amb la qual cosa podràs seguir el procés d'aprenentatge dels alumnes.                                 


Goconqr (Examtime) és un entorn d'aprenentatge personalitzat gratuït per a estudiants i professors, proporciona eines per millorar l'experiència d'aprenentatge i crear recursos d'aprenentatge (mapes mentals, fitxes, tests, anotacions online)Socrative permet avaluar en temps real els qüestionaris i altres activitats que estiguin realitzant els alumnes. No és una simple correcció automàtica de preguntes, sinó que el Socrative  pot proporcionar informes personalitzats de cada alumne a partir de l'anàlisi de les seves dades. A més, les seves possibilitats d'ús també s'extenen al treball col·laboratiu entre professors i, fins i tot, certa gamificació de l'aula gràcies als formats de minijocs que ofereix per ser combinats amb la matèria curricular.

Google Drive és el paquet d’ofimàtica de Google, es caracteritza per estar disponible al núvol. El paquet està format per un processador de text, fulls de càlcul, una eina de presentacions, un creador de formularis i una eina per dibuixar. A més s’hi poden afegir moltes aplicacions com ara plantilles, taules dinàmiques o PDF, per posar-ne un exemple. El principal avantatge educatiu de Google Drive és que permet col·laborar, compartir i publicar el treball a temps real amb altres usuaris.
Google Maps
és un servei de cartografia en línia gratuït de Google. Ofereix mapes i imatges reals provinents de satèl·lits i avions, que es poden consultar des del web de Google Maps o com a incrustacions a terceres.


Google Classroom és una aplicació de Google Apps for Education completament gratuïta per a centres educatius que permet organitzar les comunicacions del centre docent de forma online. Permet igualment al professorat treballar de forma col·laborativa amb les eines i recursos que ofereix Google, així com eines de comunicació entre tota la comunitat educativa.
PreziPrezi és una eina amb la que es poden elaborar presentacions interactives semblants a les de powerpoint. Resulten molt dinàmiques i atractives pels estudiants. En un principi pot presentar algunes complicacions  fins que no et familiaritzes amb les seves eines. A partir de 3r d'ESO


Emaze és una aplicació per crear presentacions amb uns resultats visuals notables.Powtoon és una aplicació web per crear vistoses presentacions en format pel·lícules.

Slideshare és un 2.0 web basat en un servei d'allotjament de diapositives. Els usuaris poden carregar i compartir arxius privats o públics en diferents formats d'arxius. Les presentacions són visualitzades en línia amb el format flash.
Kahhot és una plataforma d'aprenentatge basat en jocs en línia. Els estudiants fan servir telèfons mòbils o portàtils per jugar i obtenir els resultats de les seves respostes. Els professors poden crear qüestionaris d'opció múltiple, enquestes i obtenir informes dels resultats obtinguts per l'alumnat.


plickers

Plickers permet crear qüestionaris i veure les respostes en temps real mitjançant l'aplicació web. A través d'un únic dispositiu mòbil, el conductor de l'activitat pot capturar totes les respostes del grup. Els participants del qüestionari tenen un identificador QR que aniran girant en funció de quina resposta seleccionen (A, B, C o D)Quizizz és una aplicació similar a Kahhot. Consisteix en plantetjar preguntes i obtenir respostes de l'alumnat en temps real o com a tasca per a casa.
Classcraft


Classcraft és un joc de rol educatiu, en línia i gratuït on professors i estudiants juguen plegats a l'aula. Fent servir les mecàniques tradicionals que podem trobar als jocs, els estudiants poden pujar de nivell, treballar en equips i guanyar poders que tenen conseqüències en la vida real.
Trivinet

Trivinet és un programa gratuït, no cal descarregar-lo i permet que cada professor/a pugui crear un o més grups de treball. L'alumnat pot jugar contestant les preguntes des dels seus móbils, tàblets i ordinadors. Igualment poden i incorporar-hi preguntes. El professorat pot controlar els resultats del seu alumnat i editar èxamens escrits en forma de test.
El nostre grup en Trivinet  d'Història d'espanya.


Magisto és senzill un editor de vídeo online que pot enviar directament els vídeos a Youtube. Disposa de Apps per a Android i IOS.

Aurasma Studio és una aplicació web que permet crear aures, és a dir, imatges que incorporen realitat augmentada. Les aures actuen com a marcadors que, un cop activats, mostren, mitjançant el mòbil o la tauleta tàctil, els vídeos, les pàgines web, les animacions 3D, etc. que hi estiguin associades


Zooburts és un programa que permet crear històries en format de llibres “pop-up” 3D. Aquesta classe de programes es coneixen més popularment amb el nom de “Digital Storytellings”. La seva principal característica i la que el fa més atractiu és que fa ús de la tecnologia de la realitat augmentada.
Pixlr Editor ésun editor de fotos en línia, per arreglar, ajustar i filtrar les imatges. Permet gestionar les teves imatges directament en el teu navegador, sense registre.Píxton
és una aplicació que permet crear virtualment còmics sense tenir cap coneixement o habilitat en el dibuix. Pots crear una escena, un grup d'elements amb entitat pròpia dintre del comic. Posar-li un color de fons, afegir-li objectes animats i inanimats. Girar-los, acostar-los o allunyar-los en l'espai... una autèntica filigrana que funciona "on-line" i fet en Flash MX.
LucidChart


LucidChart permet realitzar diagrames, esquemes i mapes conceptuals. Aquesta aplicacció té una versió educativa totalment gratuïta; i la tercera és la seva integració total amb els comptes de Google i Google apps for Education, compartint i treballant col·laborativament.


Timerime és eina de creació de línies de temps multimèdia. Ara presenta aquestes característiques en espanyol.  Pots integrar les teves línies en un blog o compartir per correu electrònic. És gratis en la seva forma bàsica i de pagament en professional. Només has de donar-te d'alta i crear les teves pròpies línies del temps online.
A partir de 4rt d'ESO

L'Atles Digital Escolar és un recurs didàctic desenvolupat per membres de la “Asociación de Geógrafos Españoles” i professors de la Universitat de Saragossa. L'Atles incorpora la tecnologia SIG (Sistema d''Informació Geogrpafica) integrant programari que permet treballar amb la informació geogràfica, dades georeferenciades d'un territori concret, i desplegar tot un conjunt d’eines: captura i creació, organització i estructuració, simbolització i representació cartogràfica i finalment la publicació i difusió com a mapa o aplicació (web, mòbil) per a diferents usos

Animacions i videoteca


SolarSystem

Solar System Scope  Observació dels sistema Solar
HistoriaAula

Història Aula. Canal Historia per a l'Aula proporciona vídeos i fitxes preparades per als docents de les aules de secundària. Així mateix, HISTORIA AULA vol convertir-se en un lloc actiu en el qual docents i alumnes comparteixin les seves experiències, promoguin nous projectes i estiguin informats de nous projectes desenvolupats per HISTÒRIA en l'àmbit de l'educació.
Mesquita de Cordova

Mesquita de Còrdova. Visita virtual en 3D
Sixtina

La Capella Sixtina. Visita virtual en 3D
Lescaox
Visita les pintures rupestres de la cova de Lascaux
Roma

Roma clàssica. Visita virtual en 3D
Long version on YouTube and Vimeo (7 minutes).
 

Jocs i mapes


Mapes


Mapes interactius de creació pròpia

Activitats de localització de geografia física i política realitzades en la plataforma Educaplay. Aquest entorn permet la creació d'activitats didàctiques en Flash o HTML5 i el seguimen de les activitats realitzades per l'alumnat, la formació de grups, etc.
Geacron


GeaCron

Una eina didàctica que permet revisar les fronteres històriques dels últims 5000 anys. Permet jugar amb les dates, els botons amb les línies temporals per poder visualitzar èpoques determinades i l'evolució de les fronteres. Realitza recerques per períodes o civilitzacions històriques determinades.
Mapes EAlonsoMapes interactius d'Enrique Alonso

Jocs didàctics de localització  per aprendre geografia física i política. Proposa diferents nivells de dificultat
Toporopa

Toporopa

Jocs i mapes interactius per practicar sobre l’espai de la UE: rius, països, capitals, l’eurozona, etc…
geosense


Geosens

Aplicació per posar a prova el coneixement de la geografia del món. Permet jugar en línia amb altres participants, En anglès i amb certa dificultat per localitzat moltes de les ciutats del món.
Geojoc


Geografia d'Europa en jocs

Jocs en anglès per aprendre països, capitals i la geografia d'Europa. Presenta diferents nivells de dificultat
Prehistoria


El joc de la prehistòria.

Organització espacial d'un poblat del Calcolític, materials constructius, cultura material (ceràmica i altres utensilis), recursos naturals a l'abast, mode de producció.
Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

EgiptoViaje a Egipto

És un conjunt de petits jocs en internet relacionats amb l'antic Egipte. Es poden jugar des de la pàgina de jocs educatius de la Junta de Castella i Lleó
reinos

Los reinos renacientes
 
És un joc de rol *multijugador en *linea) gratuït basat en l'època medieval. Cada jugador disposa d'un personatge que podrà desenvolupar en diferents àmbits segons els seus gustos: política, religió, comerç, viatges, assalts, etc. gràcies a la seva rica interfície i el fòrum com a complement imprescindible del joc.
Timemesh


Timemesh 

És un Joc Seriós per conèixer la història, la cultura i la forma en què es va construir Europa. És una plataforma de jocs d'aventura gràfics online, cooperatius i socials, per compartir i adquirir coneixements sobre les regions d'Europa..

Ikariam


Ikariam 

Ssense ser un prodigi de rigor històric, joc de rol que serveix com a element de motivació i d'introducció a l'anàlisi del funcionament social.  Està en internet i és gratuït.